تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان اندیشه جويان و آدرس mohammad-taha.loxblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد
.






آمار مطالب

کل مطالب : 450
کل نظرات : 48

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 1

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 6
باردید دیروز : 4
بازدید هفته : 22
بازدید ماه : 197
بازدید سال : 1514
بازدید کلی : 206624
به نام خدا

تصاویر زیباسازی نایت اسکین
تعداد بازدید از این مطلب: 363
موضوعات مرتبط: متن متحرک , ,
|
امتیاز مطلب : 74
|
تعداد امتیازدهندگان : 21
|
مجموع امتیاز : 21


بازخواني يك انديشه پاک(اصلاح طلبان به هوش آیند)
بازخواني يك انديشه

 

بازخواني يك انديشه

با بازخواني انديشه هاي معمار كبير انقلاب اسلامي حضرت امام خميني(ره) و خلف صالح ايشان، حضرت آيت الله العظمي خامنه اي در خصوص ايستادگي در مقابل دشمن و عدم نرمش در برابر زياده خواهي هاي آنان به وضوح مي توان دريافت كه هر اندازه در مقابل دشمنان كوتاه بيائيم، چندين برابر فرصت پيشروي به آنان را فراهم ساخته ايم.
در اين باره حضرت امام خميني(ره) همواره ايستادگي شگرفي در مقابله با دشمن مهاجم داشت به گونه اي كه فرمودند، اگر آمريكا لااله الا الله هم بگويند، ما قبول نمي كنيم؛ چون مي خواهد سر ما كلاه بگذارد.(1)
ايشان در جايي ديگر فرمودند: «هميشه با بصيرت و چشماني باز به دشمنان خيره شويد و آنان را آرام نگذاريد كه اگر آرام گذاريد، لحظه اي آرامتان نمي گذارند.»(2)
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي رهبر معظم انقلاب نيز با پيروي از اين سياست امام (ره) مي فرمايند: «امام به دشمن اعتماد نكرد. بعد از آنكه دشمن ملت ايران و دشمن اين انقلاب را درست شناخت، در مقابل او مثل كوه ايستاد. آن كساني كه خيال كردند و خيال مي كنند عقل اقتضا مي كند كه انسان گاهي در مقابل دشمن كوتاه بيايد، امام درست نقطه مقابل اين تصور حركت كرد. عقلانيت امام و آن خرد پخته قوام يافته اين مرد الهي، او را به اين نتيجه رساند كه در مقابل دشمن، كمترين انعطاف و كمترين عقب نشيني و كمترين نرمش، به پيشروي دشمن مي انجامد. در ميدان رويارويي، دشمن از عقب نشيني طرف مقابل، دلش به رحم نمي آيد. هر يك قدم عقب نشيني ملت مبارز در مقابل دشمنان، به معناي يك قدم جلو آمدن دشمن و مسلط شدن است.»(3)

يك روزنامه آمريكايي در گزارشي اذعان كرد كه اگر ايران در مقابل تهديد ها و تحريم هاي آمريكا كوتاه بيايد فشارهاي كاخ سفيد بر اين كشور بيشتر خواهد شد.

ــــــــــــــــــــــــــــ
1- صحيفه نور، ج 15- ص 209
2- صحيفه امام(ره) ج21،ص 328
3- بيانات حضرت آيت الله خامنه اي (مدظله العالي) در حرم امام خميني(ره) 14/3/90
 

 

 

تصاویر زیباسازی نایت اسکین
تصاویر زیباسازی نایت اسکین
تعداد بازدید از این مطلب: 293
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


همه ما عاشق محمد(ص) هستیم


 

 

تصاویر زیباسازی نایت اسکین
تعداد بازدید از این مطلب: 245
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


10فرمان قرآنی در تربیت کودک

10فرمان قرآنی در تربیت کودک
تربیت کودک
اشاره:


روی سخن ، متوجه پدران و مادرانی است که در کار تربیت فرزندان دلبند خود به‌عنوان یک وظیفه ذاتی، نقش‌آفرینی می‌کنند. و آنگاه هر آن کو، تکلیف سترگ تربیت نسل‌های آینده جامعه را بر دوش دارد. پس از طرح یک مقدمه، بحث خود را در سه محور نخست، تعریف واژگانی، وانگهی مغایرت مفهومی تربیت با تزکیه و در نهایت و فرجام، به تبیین اصل بحث، یعنی آموزه‌ها و نسخه‌های سعادت‌بخش قرآن در باب تربیت کودک و نوجوان می‌پردازیم.

 


مقدمه:

حق طبیعی هر تربیت‌پذیری است که تحت هدایت و ارشاد یک مربی آگاه و دلسوز، نخست از نقایص وجودی خود برهد و وانگهی به کمالات لایق خود برسد. و همین‌طور تکلیف کسانی که نفوس انسانی به‌عنوان ودایع و امانات خدا و خلق، بدان‌ها سپرده می‌شود، این است که نسب به مبانی، مراحل، اصول و روش‌های تربیتی، وقوف و آگاهی لازم را تحصیل کنند. ورودی‌های تحصیل آگاهی‌های لازم برای فرزند پروری، یا دانش دنیاست یا دانش دین. ابزار دانش دنیا سه چیز است: 1. حس 2. عقل 3. شهود. هر این سه هم محدود است و هم خطاپذیر، لذا اطمینان آور نبوده و نیست. اما دانش دین چون از مبدأ وحی سرچشمه می‌گیرد از هر گونه خبط و خطایی پیراسته است.

قرآن، گذشته از جنبه هدایتی‌اش، یک منبع مهم دانشی در باب اصول و روش‌های تربیتی است برای سنین مختلف، از کودک گرفته تا سالخورده و برای تمامی مراحل زندگی، از پیش از تولد تا هنگامه مرگ.

 

دو. تفاوت «تربیت» با «تزکیه»

کریمه: «اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیاةُ الدُّنْیا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَزِینَةٌ وَتَفَاخُرٌ بَینَکمْ وَتَکاثُرٌ فِی الْأَمْوَالِ وَالْأَوْلَادِ»، به تعبیر علامه طباطبایی، و به نقل از شیخ بهایی، به پنج دوره حیات انسانی اشاره دارد:

1. دوره خردسالی (لعب و لهو =بازی وسرگرمی)

2. دوره بلوغ و نوجوانی (زینه= آرایش)

3. دوره جوانی (تفاخر=فخرفروشی)

4. دوره میان‌سالی (تکاثر فی الاموال=افزون‌خواهی مال)

5. دوره سالخوردگی (تکاثر فی الاولاد= افزون‌خواهی فرزند).

از دیدگاه برخی از صاحب‌نظران، «تزکیه و تربیت, مغایر یکدیگرند, چرا که تربیت, مخصوص دوران کودکی است و تزکیه به دوران خاصی اختصاص ندارد. از سوی دیگر, تربیت با سیئه جمع می‌شود, حال آنکه تزکیه به هیچ وجه باسیئه سازگار نیست.»(3)

بدین‌سان، می‌توان گفت: چتر مفهومی واژه «تربیت»، تنها دوران کودکی و نهایت نوجوانی انسان را می‌گیرد به خلاف «تزکیه» که مفهوم آن بر گستره تمامی مراحل و شئون زندگی فرد سایه می‌افکند.

سه. آموزه‌های تربیتی فرزند پروری

1. برخورد کریمانه با کودک و نوجوان

در هندسه معرفتی قرآن، اصل کرامت وجودی انسان، که ناشی از مقام خلیفه‌اللهی اوست، زیرساختی‌ترین اصل تربیتی است. و لقد کرمنا بنی‌آدم...(اسرا/70). بنابراین تمامی هنجارها و رفتارهای تربیت‌ساز کودک و نوجوان، می‌بایست مبتنی بر این نگاه صورت پذیرد. قرآن، آنجا که از فرزندخواندگی سخن به میان می‌آورد، سفارش می‌کند که آن‌ها را به نام و نسبشان، بخوانید تا کرامتشان حفظ شود.

ادْعُوهُمْ لِآبَائِهِمْ هُوَ أَقْسَطُ عِنْدَ اللَّهِ فَإِنْ لَمْ تَعْلَمُوا آبَاءَهُمْ فَإِخْوَانُکمْ فِی الدِّینِ وَمَوَالِیکمْ...(آن‌ها را به نام پدرانشان بخوانید که این کار نزد خدا عادلانه‌تر است؛ و اگر پدرانشان را نمی‌شناسید، آن‌ها برادران دینی و موالی شما هستند.) احزاب/7

2. آموزش حیا و تربیت جنسی کودک

اگرچه غریزه جنسی در کودک، ضعیف است اما حریم باز و اتاق خواب بدون قانون والدین، زمینه بیداری زودهنگام این قوه حیوانی را در کودک نابالغ و نوجوان در آستانه بلوغ فراهم می‌سازد. خداوند در آیه 58 سوره نور، به‌منظور پیشگیری از بلوغ زودرس و بروز انحرافات جنسی بر آموزش حریم‌نگهداری و تقویت حس حیامندی در کودک تأکید دارد.

ای کسانی که ایمان آورده‌اید، باید کسانی که برده ملکی شمایند و کسانی از شما که به حد بلوغ نرسیده‌اند (هنگام ورود به مسکن شخصی شما) سه بار (در سه وقت) اجازه بگیرند (و سرزده وارد نشوند)، قبل از نماز صبح و هنگام ظهر که لباس‌های خود را وامی‌نهید و پس از نماز عشا که (این اوقات) سه وقت خلوت شماست، گذشته از این (سه وقت) بر شما و بر آن‌ها گناهی نیست (که بدون اجازه وارد شوند، زیرا) آن‌ها پیوسته (بر حسب ضرورت معاشرت) به دور شما می‌چرخند (یا شما با یکدیگر کار و رفت و آمد دارید و طلبیدن اذن مشکل است). این گونه خداوند آیات (احکام) را برای شما بیان می‌کند و خداوند دانا و مصلحت‌دان است.

3. آشناسازی کودک و نوجوان با اصول دین‌داری

قرآن در یک خطاب کلی به اهل ایمان می‌فرماید: یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَکمْ وَأَهْلِیکمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ (تحریم/6) [ای کسانی که ایمان آورده‌اید، خود و خانواده خود را از آتشی که هیزم آن مردم و سنگ‌ها هستند نگه دارید].

تقوی از مصدر وقایه به معنای خویشتن‌داری و خودنگهداری است. عرب به سپر می‌گوید: وقایه. ترجمانی چون پرهیزکاری، برحذرداشتن، خداترسی و...همه از لوازم و فروعات مفهوم تقوا هستند نه اصل مفهوم.

بر مبنای این آیه، پدر ومادر مومن نمی‌تواند و نباید نسبت به تعلیم معارف دین به فرزندان، کوتاهی بورزند. پیامبران و اولیای الهی در منش‌ها و گویش‌های خود با فرزندان، همواره ایشان را به اصول عقاید دینی همچون مبدأ و معاد توجه داده‌اند. در این باب، تنها به دو آیه اشاره می‌کنیم:

آیه اول) وَإِذْ قَالَ لُقْمَانُ لِابْنِهِ وَهُوَ یعِظُهُ یا بُنَی لَا تُشْرِک بِاللَّهِ إِنَّ الشِّرْک لَظُلْمٌ عَظِیمٌ (لقمان/13) [(به خاطر بیاور) هنگامی را که لقمان به فرزندش -در حالی که او را موعظه می‌کرد- گفت: «پسرم! چیزی را همتای خدا قرار مده که شرک، ظلم بزرگی است.»]

آیه دوم) وَصَّی بِهَا إِبْرَاهِیمُ بَنِیهِ وَیعْقُوبُ یا بَنِی إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَی لَکمُ الدِّینَ فَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ (بقرة/132) [و ابراهیم و یعقوب (در واپسین لحظات عمر،) فرزندان خود را به این آیین، وصیت کردند؛ (و هر کدام به فرزندان خویش گفتند:) «فرزندان من! خداوند این آیین پاک را برای شما برگزیده است؛ و شما، جز به آیین اسلام [= تسلیم در برابر فرمان خدا] از دنیا نروید!»]

4. آموزش احکام و فروعات شریعت به فرزندان

والدین در کنار تعلیم اصول دین، می‌بایست دستورات و احکام شرایع آسمانی را نیز به فرزندان خود آموزش دهند. صرف آموزش هم به تنهایی کافی نیست بلکه طبق آیه زیر، پافشاری، تأکید، مراقبت و صبر و حوصله بر اجرای تکالیف الهی اعضای خانواده نیز لازم است: وَأْمُرْ أَهْلَک بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَیهَا (طه/132) [خانواده خود را به نماز فرمان ده؛ و بر انجام آن شکیبا باش!]

5. مشورت و احترام به رأی و نظر فرزندان

یکی از پیام‌های غیرمستقیم ماجرای ذبح حضرت اسماعیل (ع)، مشورت‌خواهی و تکریم فرزند است: هنگامی که با او به مقام سعی و کوشش رسید، گفت: «پسرم! من در خواب دیدم که تو را ذبح می‌کنم، نظر تو چیست؟» گفت: «پدرم! هرچه دستور داری اجراکن، به خواست خدا مرا از صابران خواهی یافت!»(صافات 102/-103)

6. تقویت حس مسئولیت‌پذیری، شهامت و درایت در فرزندان

ماجرای به آب افکندن حضرت موسی (ع)، توسط مادرش صفورا، از نقطه‌نظر تربیتی، دربردارنده پیام‌های متعدی است از جمله: تقویت حس مسئولیت‌پذیری فرزند، ایجاد روحیه اعتماد به نفس در فرزند، مهرورزی نسبت به برادر، شجاعت، هوشمندی و درایت در انجام مسئولیت.

مادر به دخترش، «عائده» مأموریت می‌دهد که وقتی من صندوقچه برادرت را به آب افکندم، آن را تعقیب کن و از دور مراقبش باش!: وَقَالَتْ لِأُخْتِهِ قُصِّیهِ فَبَصُرَتْ بِهِ عَنْ جُنُبٍ وَهُمْ لَا یشْعُرُونَ (القصص/11) و (مادر موسی) به خواهر او گفت: «وضع حال او را پیگیری کن!» او نیز از دور ماجرا را مشاهده کرد در حالی که آنان (فرعونیان) بی‌خبر بودند.

دختر، از پی صندوقچه رفت و دید فرعون و همسرش، موسی را از آب برگرفتند.

این تفحص و تلاش تا آنجا ادامه یافت که خواهر دریافت فرعونیان در جستجوی دایه‌ای برای کودک شیرخوار هستند. این دختر فکور و شجاع، با هوش‌مندی ستودنی، جلو می‌رود و آن‌ها را به دایه ای که همان مادر است، رهنمون می‌شود.

إِذْ تَمْشِی أُخْتُک فَتَقُولُ هَلْ أَدُلُّکمْ عَلَی مَنْ یکفُلُهُ (طه/40) در آن هنگام که خواهرت (در نزدیکی کاخ فرعون) راه می‌رفت و می‌گفت: «آیا کسی را به شما نشان دهم که این نوزاد را کفالت می‌کند (و دایه خوبی برای او خواهد بود)!»

داستان حضرت یوسف (ع)، به تنهایی حاوی پیام‌ها و رهنمودهای نکته آموز تربیتی است. ما در اینجا در ضمن چند عنوان، به تبیین آن‌ها می‌پردازیم.

7. توجه به بازی و تفریح کودک

بازی و سرگرمی، حق طبیعی کودک است که دست حکیمانه خلقت، در نهاد وی به ودیعت نهاده است. والدین نباید به بهانه کثرت مشغله، ترس از اتفاقات حین بازی و...کودک را از این حق غزیزی محروم کنند. از طریق همبازی شدن با کودک، می‌توان کنترل خشم، مهرورزی، همکاری و تعاون، مهارت آموزی، رعایت حقوق دیگران (همبازی) و... را به کودک آموخت. در این خصوص تنها به دو آیه از قرآن اشاره می‌کنیم:

در داستان یوسف (ع)، برادر حسود، برای پیاده‌سازی نقشه شوم خود، می بایت یوسف (ع) را از پدر دور می‌کردند. و پدر که نسبت به حس حسادت ایشان به یوسف (ع)، واقف بود، مخالف می‌کرد. اما تنها سلاح منطقی فرزندان که حضرت یعقوب (ع) را تسلیم خواسته آن‌ها کرد، تأکید برادران بر نیاز کودک به تفریح و بازی است از این رو با این استدلال، خطاب به پدر بیان داشتند:

أَرْسِلْهُ مَعَنَا غَدًا یرْتَعْ وَیلْعَبْ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ (یوسف/12) فردا او را با ما (به خارج شهر) بفرست، تا غذای کافی بخورد و تفریح کند؛ و ما نگهبان او هستیم!»

از این آیه نکته دیگری هم مستفاد است و آن اینکه بهتر است تفریح و ورزش ترجیحاً در فضای آزاد و سبز صورت گیرد، که بر جنبه‌های روانی شادابی و سلامت جسمانی فرزندان بیافزاید.

8. پرهیز از هر گونه تبعیض میان فرزندان

ریشه بسیاری از بزه‌های اخلاقی فرزندان در بزرگسالی ناشی از تبعیض و عدم رعایت عدالت در محبت ورزی بدان‌هاست. در آسیب شناسی رفتار حضرت یعقوب نبی (ع) نسبت به یوسف (ع) و سایر فرزندان، باید گفت دوست داشتن افراطی پدر نسبت به فرزند، و اظهار عملی آن در پیش چشم دیگر اعضای خانواده، آتش حسادت، حقد و کینه را در آن‌ها شعله ور ساخت سرانجام کردند آنچه کردند.

9. بدآموزی مطلقاً ممنوع!

در داستان پیش گفته، برادران یوسف (ع) وقتی او را به چاه افکندند، با خود اندیشیدند که در پاسخ پدر، دلیلی باورپذیر بیابند. ناگهان این سخن پدر که گفت: «اگر او را ببرید، غمگین می‌شوم و می‌ترسم که از او غافل شوید وگرگ او را بخورد»(یوسف/13)، فرایادشان آمد و اتفاقاً همین گفته پدر را توجیهی مناسب برای سرپوش نهادن بر توطئه شومشان، انگاشتند.

10. گذشت و چشم پوشی یک راهبرد تربیتی

قالُوا یا أَبانَا اسْتَغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا إِنَّا کُنَّا خاطِئِینَ قالَ سَوْفَ أَسْتَغْفِرُ لَکُمْ رَبِّی إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ (یوسف/ 98 و 97)

گفتند: پدر، از خدا آمرزش گناهان ما را بخواه که ما خطاکار بودیم. گفت به زودی برای شما از پروردگارم آمرزش می‌طلبم که او غفور و رحیم است.

حضرت یعقوب (ع) به هنگامی که آن‌ها نزد او اعتراف به گناه و اظهار ندامت کردند و تقاضای استغفار نمودند، می‌گوید: بعداً برای شما استغفار خواهم کرد و ظاهراً همانگونه که در روایات وارد شده هدفش این بوده است که انجام این تقاضا را به سحرگاهان شب جمعه که وقت مناسب‌تری برای اجابت دعا و پذیرش توبه است، به تأخیر اندازد. (6)

این راهبرد در زمانی کارایی دارد که کودک خود قبل از هر چیز، از رفتار اشتباهش اظهار ندامت کند در غیر این صورت، ممکن است به عصیان بیشتر وی بینجامد.


نویسنده: شکوری-کارشناس شبکه تخصصی قرآن تبیان

منابع:

1. المیزان فی تفسیر القرآن، علامه طباطبایی

1. المفردات فی غریب القرآن، راغب اصفهانی.

2. التحقیق فی کلمات القرآن، حسن مصطفوی.

3. تربیت کودک در جهان امروز، احمد بهشتی

 
 
تصاویر زیباسازی نایت اسکین
تعداد بازدید از این مطلب: 289
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


شيوه هاي تربيت جوان
   
   

روش درک واقعیات جوانی


بی تردید جوانی از حساسترین و پرمخاطره ترین دوران زندگی است. جوان با همه تواناییها، به خاطر حساسیت مقطع سنی، مشکلات ، کمبودها و واقعیات انکار ناپذیر دارد. عدم درک جوان و بی‏ توجهی به واقعیات طبیعی‏ اش چه بسا، به جای تربیت ، سبب گمراهی ‏جوان می‏شود.

روش احترام و مسوولیت دادن به جوان


احترام به شخصیت جوان و مسوولیت دادن به او از شیوه‏های مهم‏ تربیتی شمرده می‏شود. جوان، با همه مشکلات و واقعیات دوره‏ جوانی ، برای ایفای نقش و انجام مسولیتهای مختلف توانایی ‏بسیار دارد. عدم اعتماد به جوان و بی ‏توجهی به تواناییهای اومانع شکوفایی استعدادهاست و در نتیجه به عدم رشد مطلوب جوان‏ می‏انجامد. سیره گرانسنگ رسول گرامی صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم در مسیر دشوار تربیت ، بهترین‏ سرمشق شمرده می‏شود. آن بزرگوار به جوانان اعتماد می‏کرد و کارهایی بس مهم به آنان می ‏سپرد.

روش محبت و رفاقت


محبت داروی بی ‏نظیر بسیاری از دردهاست. محبت ‏بسیاری مشکلات‏ عاطفی و اجتماعی را از میان می‏برد. محبت موثرترین شیوه تربیتی‏ است. جوان کانون عاطفه و احساسات است و تشنه محبت صادقانه. ایجاد رابطه عاطفی و صمیمی در تربیت او بسیار سودمند است. درطریق تربیت، تندی، سختگیری و فشارهای روانی نه تنها مفید نیست، بلکه سبب رنجش جوان و لجاجت ‏بیشتر او می‏شود. جوانی، بویژه آغاز آن، زمان دوستی و دوست‏یابی است و جوان شدیدا ازدوستان خود تاثیر می ‏پذیرد. این ویژگی ایجاب می‏کند که والدین‏ فرزندان خود را در انتخاب دوستان صالح یاری کنند و مهمتر اینکه خود برای او دوستی صمیمی باشند، آنها باید ضمن انجام‏ دادن وظیفه پدری و مادری، دوستانی خوب و صمیمی برای جوانشان ‏باشند. محبت و رفاقت صمیمانه با فرزند چنان مهم است که امام‏ صادق علیه‌السلام آن را راه درست تربیت در هفت‏ ساله سوم زندگی می‏داند.آن حضرت می‏فرماید: بگذار فرزندت هفت ‏سال بازی کند،هفت ‏سال اورا با آداب و روشهای مفید تربیت کن و در هفت‏ سال سوم مانند دوست صمیمی با وی همراه باش

روش موعظه


موعظه از شیوه‏های موثر در تربیت فرزندان جوان است. اگر اندرز زبان با منطق و عطوفت همراه باشد، بسیار موثر و کار ساز است.معصومان(علیهم السلام) از این شیوه بسیار بهره می‏بردند. علی علیه‌السلام نیز فرزندش امام حسین علیه‌السلام را چنین موعظه کرده است: فرزندم، تو رابه تقوای الهی، در نیازمندی و بی‏نیازی، و سخن حق، هنگام‏ خشنودی وخشم، و میانه روی، در فقر و بی‏نیازی، و عدالت، دررفتار با دوست و دشمن، و کار و تلاش، هنگام نشاط و بی‏حالی، و خشنود بودن از خداوند، در سختی و گشایش و... سفارش می‏کنم.

روش احترام به شخصیت


جوان برای شخصیت ‏خود اهمیت‏ بسیار قائل است، هرنوع کم توجهی ‏را بی‏ احترامی به شخصیت ‏خود می‏داند. و چه بسا واکنش نشان‏ می‏دهد. احترام به شخصیت جوان در تربیت او بسیار موثر است. اگرجوان خود را بی‏ مقدار و حقیر بشمارد، احساس کند در نظر دیگران‏ اعتبار و جایگاهی ندارد و نزد دیگران از احترام و ارزش برخوردار نیست، تلاش در جهت رشد و تربیت ‏خود را بی ‏ثمر می‏داند و چه‏ بسا رفتارهای نابهنجار بروز می‏دهد.امام هادی علیه‌السلام می‏فرماید: «از شر کسی که خود را خوار می‏داند،ایمن مباش.» مشورت کردن با جوان نشان دهنده احترام به اوست;زیرا سبب می‏شود بیشتر برای خود ارزش قائل شود، بیشتر احساس‏ مسوولیت کند و در نتیجه در راه تربیتد‏خود بیشتر بکوشد.

منابع

  • بحارالانوار، ج 100 ، ص 92- 94
  • وسائل الشیعه، ج 15، ص 194 و 195
  • گفتار فلسفی جوان،ج 1،ص 457
  • تحف العقول، ص 64
  • گفتار فلسفی جوان ج 1،ص 441
  • ماهنامه کوثر ، شماره 25
تصاویر زیباسازی نایت اسکین
تعداد بازدید از این مطلب: 271
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


چادرت را نگه دار ........

 

          چادرت را نگه دار ........

 

 

بیمارستان از مجروحین پر شده بود .......

 

حال یکی خیلی بد بود ......رگ هایش پاره پاره شده بود وخونریزی

 

شدیدی داشت.....

 

وقتی دکتر این مجروح را دید به من گفت بیاورش

 

داخل اتاق عمل........من آن زمان چادر بسر داشتم .....

 

دکتر اشاره کرد چادرم را در بیاورم

 

تا راحت تر بتوانم مجروح را جابه جاکنم .

 

مجروح که چند دقیقه ای بود به هوش اومده بود به سختی

 

گوشه چادرم را گرفت وبریده بریده گفت :  من دارم میروم تا تو

 

چادرت را در نیاوری. ما برای این چادر داریم می رویم .........

 

چادرم در مشتش بود که شهید شد ......

 

از آن به بعد در سخت ترین وبدترین شرایط هم چادرم را کنار

 

نگذاشتم.

 

( راوی : خانم موسوی یکی از پرستاران دفاع مقدس )

 

 

تصاویر زیباسازی نایت اسکین
تعداد بازدید از این مطلب: 269
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


خاطره ای شنیدنی از بچه های تفحص اصفهان

یکی از بچه های تفحص اصفهان می گفت : رفتیم در خونه ی شهید خبر بدیم که

بیایید استخوان های شهیدتون معراج شهداست. بیایید تحویل بگیرید. می گفت رفتیم

در زدیم دختری اومد در رو باز کرد .گفتم شما با این شخص چه نسبتی دارید؟

گفت : بابامه چی شده؟ گفتم : جنازشو پیدا کردن میخوان پنج شنبه ظهر بیارن.

دیدم دختره گریه کرد . گفت یه خواهش دارم رد نکنید . گفت : حالا که بعد این

همه سال اومده ظهر نیاریدش شب جنازه رو بیارید .

شب شد همون روز مدنظر تابوت رو با استخوان ها برداشتیم ببریم به همون

ادرس . تا رسیدیم دیدیم کوچه رو چراغ زدن ...ریسه کشیدن ...شلوغه میان میرن

گفتیم چه خبره ؟! رفتیم جلو گفتیم اینجا چه خبره ؟ گفتن : عروسی دختر این

خونست ! می گه تا اومدیم برگردیم دیدیم دختره با چادر دوید تو کوچه گفت :

بابامو نبرید . من ارزو داشتم بابام سر سفره ی عقد بیاد من مهمونی گرفتم.

هرکی از در میاد می گه : بابات کجاست ؟ بابامو بیارید ! باباشو بردیم چهارتا

استخوان گذاشت کنار سفره ی عقد . استخوان دست باباش وبرداشت کشید

رو سرش گفت: بابا دخترت عروس شده ..................

 

        شهدا شرمنده ایم ..........

 

 

تصاویر زیباسازی نایت اسکین
تعداد بازدید از این مطلب: 273
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


9 دی فتنه سال 88 را خاتمه داد

 

بعداز اینکه یک چیزی قانونی شد دیگر نق زدن در آن ، اگر بخواهد مردم را تحریک بکند مفسد فی الارض است و باید

با او دادگاه ها ، عمل مفسد فی الارض بکنند.                       سخن حضرت امام خمینی 6 خرداد سال 60

9 دی و 22 بهمن سال 88، به معنی حقیقی کلمه جزو ایام‌اللَّه بود. دلها دست خداست، خدای متعال این دلها را وسط صحنه آورد، ملت ایران عظمت خودش را نشان داد.

فتنه از قتل بدتر است
 

شعله بر مسجد و مصحف می‌زد
در عزای شه دین دف می‌زد
ارمنی در غم زینب می‌سوخت
فتنه‌گر روز عزا کف می‌زد

خنده و طعنه به اشعار و شعارم بزنید
تیر غم بر دل دیوانه و زارم بزنید
در حمایت ز امامم علی خامنه ای
 می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌شوم میثم تمار به دارم بزنید

گرگ‌ها خوب بدانند، در این ایل غریب
گر پدر مرد، تفنگ پدری هست هنوز
گرچه نیکان همگی بار سفر بربستند
 شیر مردی چو علی خامنه‌ای هست هنوز

گر کرب و بلا نبوده ایم حال هستیم
گر شام بلا نبوده ایم ، حال هستیم
ای مردم عالم همگی گوش کنیـد
تا آخرین قطره  خون ،مطیع رهبر هستیم

دیگر از این همه نیرنگ به تنگ آمده است
با علی لشگر شبرنگ به جنگ آمده است
 
با ولی باش مگو راه ولایت سخت است
آنکه هم پای ولایت نرود بدبخت است

نُه دی روز ایمان و بصیرت
خروش مردمان پاک سیرت
نُه دی روز ایثار و شجاعت
ز شرک خیل اهریمن برائت

این نُه دی فتح و یوم الله ماست
افتخار مردم آگاه ماست
روز خیل رهروان با وفاست
جلوه گاه قدرت دست خداست

نُه دی روز استقرارحق است
نشان لشگر بیدار حق است
نُه دی جلوه آزادگی ها
بسیج امّت و آمادگی ها

  
دیدید هنوز عشق لشکر دارد
دیدید که این قافله رهبر دارد
ای مانده‌ی نهروانی عهد شکن
این ملک علی مالک اشتر دارد


حاضرم در راه دین از تو جدا گردد سرم
من بمیرم باک نیست اما بماند رهبرم

 

تصاویر زیباسازی نایت اسکین
تعداد بازدید از این مطلب: 273
برچسب‌ها: 9 دی ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


بعضی‌ها خودشان را از امیرالمؤمنین حزب اللهی‌تر می‌دانند ..

 

من در اتاق یک رئیسی رفتم، کار داشتم.
تا در را باز کردم دیدم
یک دختری حالا یا دختر یا خانم، خیلی زیبا است.
داخل اتاق رئیس رفتم گفتم:
شما با این خانم محرم هستی؟ گفت: نه!
گفتم: چطور با یک دختر به این زیبایی تو در یک اتاق هستی و در هم بسته است.

گفت: آخر ما حزب اللهی هستیم.
گفتم: خوشا به حالت که اینقدر به خودت خاطرت جمع است.
حضرت امیر به زن‌های جوان سلام نمی‌کرد.
گفتند: یا علی رسول خدا سلام می‌کند تو چرا سلام نمی‌کنی؟
گفت: رسول خدا سی سال از من بزرگتر بود. من سی سال جوان هستم. می‌ترسم به یک زن جوان سلام کنم یک جواب گرمی به من بدهد، دل علی بلرزد.
گفتم: دل علی می‌لرزد، تو خاطرت جمع است.
بعضی‌ها خودشان را از امیرالمؤمنین حزب اللهی‌تر می‌دانند.


برچسب‌ها: سخنرانی حجت الاسلام قرائتی, حجاب, عفاف, خلوت, حزب اللهی

 

تصاویر زیباسازی نایت اسکین
تعداد بازدید از این مطلب: 217
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


حجاب این بانو مانع پیشرفتش نشد...
   

 

مریم هاشمی بانوی 22 ساله ووشوکار کرمانشاهی :  5 سال است ووشو را به صورت حرفه ای کار می کنم و در این مدت هم عضو تیم ملی بوده ام.

هاشمی در گفتگویی به کسب مقام اول جهانش در سال 2013 در کشور مالزی اشاره کرد و گفت: امسال با توکل به خدا توانستم در وزن 65 کیلوگرم مجدداً مدال طلای این مسابقات را به گردن بیاویزم. وی به اهدای مدال خود در سال 1390 به مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: در دیداری که با حضرت آقا داشتم به رسم مهمان نوازی و خوش آمد گویی مدالم را از طرف خودم و امت شهید پرور کرمانشاه به ایشان تقدیم کردم. دارنده مدال طلای وزن 65- کیلوگرم ووشو جهان، گفت:در مالزی هنگامی که مدال طلا را به گردن آویختم از همانجا تصمیم گرفتم این مدال را مجددا به حضرت آقا تقدیم کنم.

وی در پاسخ به خبرنگار شبستان در خصوص اینکه رهبر معظم انقلاب خطاب به شما فرمودند شما در این مسابقات هویت زن مسلمان ایرانی را به نمایش گذاشتید، نظر شما راجب فهوای کلام ایشان چیست، گفت: برای زنان مسلمان حجاب و عفت گوهری است که از حضرت فاطمه(س) به ارث رسیده، لذا باید در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری با حفظ و نگهداری از این میراث، هویت زن ایرانی را به درستی در جهان معرفی کنیم و من خوشحالم که به عنوان نماینده زنان و پاسداران جمهوری اسلامی با رعایت حجاب پرچم کشور عزیزم را به اهتزاز در آوردم.

مریم هاشمی، با اشاره به اینکه من به عنوان یک ورزشکار مسلمان حجابم را بالاتر از هر نوع مدالی می دانم، افزود: امیدوارم با این کار توانسته باشم دل مقام معظم رهبری را شاد کنم و سخنان ایشان تا همیشه در ذهنم حک می شود.

وی با بیان اینکه ورزش دنیا با تلاش های جمهوری اسلامی ایران حجاب را به عنوان پوشش اسلامی پذیرفته است، بیان کرد: ما باید در عرصه های بین المللی با حفظ حجاب و عفت ثابت کنیم که زنان مسلمان همواره پیشتاز میدان هستند و حجاب برایشان محدودیت نیست.
اعتقاد قلبی مریم به حجاب: دختران ورزشکار ایران قبل از پرچم کشور در عرصه های بین المللی پرچم حجاب و عفت و آبروداری را بالای سر می برند. ورزش دنیا با تلاش های جمهوری اسلامی ایران حجاب را به عنوان پوشش اسلامی پذیرفته. پیش تر در ووشو غیر از بانوان ایران هیچ کشوری از حجاب استفاده نمی کرد اما اکنون مصر،‌ ترکیه‌، لبنان و چند کشور اسلامی دیگر از حجاب استفاده می کنند و از رییس فدراسیون ما خواسته اند که از مقنعه هایی که ما استفاده می کنیم در اختیارشان قرار دهند.

***********

پس با حجاب هم میشه موفق بود؛ فریب تبلیغات پوچ رسانه ها را نخوریم...

تصاویر زیباسازی نایت اسکین
تعداد بازدید از این مطلب: 249
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 45 صفحه بعد


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود